Missie en visie
Missie
OBS de Stapvoorde is een plek waar leerlingen van vier tot en met twaalf jaar bijeenkomen, goed onderwijs krijgen (kwalificatie) en leren relaties aan te gaan met anderen door middel van samen spelen, samen werken en samen leren (socialisatie). Met als uiteindelijke doel om zelfstandige, zelfredzame en verdraagzame mensen te worden (persoonsvorming).
Visie
De Stapvoorde maakt onderdeel uit van stichting OPOA en De Stapvoorde onderschrijft haar visie:
Visie van Opoa: ‘OPOA is ambitieus en biedt vanuit verbinding en relatie kwalitatief goed onderwijs.’
De kracht van het onderwijs op onze OPOA scholen is om onze leerlingen te helpen om de verbinding met de wereld aan te gaan en op die manier in de wereld te komen. Om hierin het verschil te kunnen maken en werkelijk van betekenis te kunnen zijn, formuleren wij onze onderwijsdoelen binnen drie domeinen: kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming (bron: Biesta). Deze domeinen overlappen elkaar en zijn met elkaar verbonden. De scholen van OPOA ontwerpen gezamenlijk vanuit deze domeinen een professionele en inspirerende leeromgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk om te werken vanuit een aantal kernwaarden, als basis voor ons dagelijks handelen: kwaliteit - innovatie - professionaliteit - verbinding.
De volgende punten passen uitstekend in onze visie:
1. Het team, leerlingen en ouders zorgen samen voor een veilige en respectvolle leeromgeving.
2. Leren betekent: taken zelfstandig uitvoeren, waar wenselijk in samenwerking met anderen.
3. Fouten maken mag. Een fout is het begin van verbetering.
4. Ik doe er toe: alle medewerkers zijn zich bewust van hun belangrijke en bijzondere positie door hun eerste betrokkenheid en deskundigheid.
5. Een goede communicatie met de ouder(-s)en/of verzorger(-s) en andere belanghebbenden over de ontwikkeling van hun kind/onze leerling.
6. Het team werkt enthousiast en planmatig aan de verbetering van hun onderwijs.